KREMLJ ODMAH REAGIRAO

SAD u tajnosti Ukrajini isporučio projektile dugog dometa: 'Bit će problema'

25.04.2024 u 12:55

Bionic
Reading

Kremlj je u četvrtak priopćio da isporuke američkih taktičkih raketnih sustava dugog dometa (ATACMS) Ukrajini neće promijeniti ishod rata, već da će joj stvoriti još problema

Sjedinjene Države posljednjih su tjedana tajno isporučile projektile dugog dometa Ukrajini, koja ih je dosad upotrijebila dva puta, rekao je američki dužnosnik u srijedu.

Projektili su prvi put korišteni 17. travnja u napadu na ruski aerodrom na Krimu, koji se nalazi oko 165 km od ukrajinskih linija bojišnice, otkriva dužnosnik.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je "SAD izravno uključen u ovaj sukob. Imaju tendenciju povećanja operativnog dometa oružanih sustava koje isporučuju."

"Ovo neće bitno promijeniti ishod specijalne vojne operacije. Mi ćemo postići naš cilj. Ali to će Ukrajini stvoriti više problema," dodao je.

Slati ili ne taktičke raketne sustave (ATACMS) s dometom do 300 km mjesecima je bio predmet rasprave unutar Bidenove administracije. ATACMS srednjeg dometa isporučen je prošlog rujna.