'Očekujemo još obiteljskih kontakata'

Četiri nova slučaja zaraze u Slavonskom Brodu: 'Cijela priča nije gotova'; u Splitu nema novooboljelih

19.05.2020 u 13:20

Bionic
Reading

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je kako u posljednja 24 sata kod njih nema novooboljelih od koronavirusa. No loše vijesti stižu iz Brodsko-posavske županije

Od ukupno 214 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Od 214 obrađenih uzoraka 11 ih je s otoka Brača.

Ukupno je na području Splitsko-dalmatinske županije do sada izliječeno 426 osoba. Trenutno je 29 osoba hospitalizirano, a 27 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji. Šest osoba je na respiratoru i to četiri iz Splitsko-dalmatinske županije i dvije iz Šibensko-kninske županije. Jedna osoba nalazi se u karanteni hotela Zagreb na Duilovu. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 558 slučajeva zaraze koronavirusom.

'Prije sat i pol dobili smo informaciju o četiri nova pozitivna nalaza na koronavirus', rekli su na izvanrednoj konferenciji za novinare Stožera Brodsko-posavske županije, javljaju 24sata.

'Troje su kontakti već prije pozitivne osobe, imali smo i desetak negativnih nalaza. Čekamo rezultate još nekoliko nalaza. Četvrti čovjek je povratnik iz strane zemlje, bio je tamo s kolegama. Obavijestili smo Zavod za javno zdravstvo', poručili su.

'Cijela priča nije gotova, treba se čuvati. Očekujemo još obiteljskih kontakata', rekli su.

  • +25
Brač Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL