nezadovoljstvo

U Španjolskoj počeo štrajk prijevoznika, obustavljen prijevoz robe

14.11.2022 u 12:00

Bionic
Reading

U Španjolskoj je u ponedjeljak počeo štrajk prijevozničkih kompanija, a zbog sličnog zaustavljanja kamiona u ožujku mnoge trgovine su ostale bez prehrambenih proizvoda

Riječ je o općem štrajku u zemlji, koji je počeo u ponoć s nedjelje na ponedjeljak, a udruga transportnih prijevoznika najavila je da će do daljnjeg obustaviti prijevoz robe.

Nacionalna platforma za obranu prijevozničkog sektora poručila je da će štrajk trajati sve dok ministarstvo prijevoza ne ispuni obećano iz sporazuma postignutog nakon ožujka, kada kamioni nisu vozili 20 dana. Prijevoznici se žale da im je uslijed poskupljenja goriva i drugih nameta posao neisplativ.

Štrajk je počeo devet dana uoči “Crnog petka”, dana kada trgovci privlače kupce popustima i kada dodatno raste potražnja za prijevozom.

U Madridu se tijekom dana najavljen veliki prosvjed transportnih prijevoznika pa su vlasti Madrida pozvale stanovnike da između 10 i 15 sati izbjegavaju kretanje automobilom po centru glavnog grada te da koriste javni prijevoz.

Prosvjednici su u središtu grada najavili održavanje velikog prosvjeda u kojem bi trebali sudjelovati i poljoprivrednici, stočari te ugostitelji.

U ožujku je bilo problema s dostavom proizvoda diljem zemlje, a također i sukoba s policijom u prosvjedima.