otkriven kombi

U Sloveniji novi slučaj ilegalnog ulaska migranata, vodili ih državljani Hrvatske i Srbije

24.07.2018 u 19:41

Bionic
Reading

Slovenska policija je u ponedjeljak oko 21 sat na cesti između sela Vinica i Bojanci u južnom dijelu države, okrenutom prema Hrvatskoj, otkrila kombi u kojemu je bio 31 stranac, a riječ je o državljanima Pakistana, Afganistana i Indije, ilegalnim migrantima, javljaju u utorak slovenski mediji pozivajući se na izvješće policije u mjestu Črnomelj

Policija je prilikom postupka zaustavila dva vozila, kombi sa slovenskim oznakama (Ljubljana) i automobil austrijskih oznaka, a utvrdili su da su ih vozili stranci koji su i prevozili te ilegalne migrante.

Kombi s migrantima je vozio 51-godišnji hrvatski državljanin, dok je austrijski automobil koji je vozio naprijed kao izvidnica i tako pomagao u ilegalnom prijelazu granice i dovođenju migranata, vozio 55-godišnji vozač, državljanin Srbije, javlja Diolenjski list koji se poziva na izvješće policije iz Črnomlja.

  • +10
Imigranti Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Policija okolnosti ovog događaja još ispituje i postupci s migrantima još nisu zaključeni, dok su vozači iz Hrvatske i Srbije uhićeni i odvedeni na policijsku postaju. Sutra će vjerojatno biti odvedeni kod istražnog suca, a mogu biti optuženi za ilegalni prijelaz granice i krijumčarenje ljudima, javljaju slovenski mediji.