josip ćelić

Načelnik karlovačke policije: Situacija na graničnom prijezu Maljevac pod kontrolom

18.06.2018 u 19:34

Bionic
Reading

Načelnik karlovačke policije Josip Ćelić izjavio je u ponedjeljak da je 'u potpunoj kontroli s jedne i druge strane granice' situacija na prijelazu Velika Kladuša Maljevac gdje je 200-tinjak migranata iz BiH prijepodne pokušalo ući u Hrvatsku

Većina migranata zaustavljena je s bosanskohercegovačke strane, a tek ih je manji dio uspio prijeći hrvatsku granicu gdje su raspoređene jake policijske snage za nadzor granice.

„Dobili smo informaciju pravovremeno i pregrupirali snage i zapravo provodili Zakon o kretanju i boravku stranaca na način da smo zapriječili ilegalan prelazak”, rekao je Ćelić.

Kako se doznaje na terenu granični prijelaz je zatvoren, a migranti se okreću svjesni da ne mogu ući u Hrvatsku kroz koju žele dalje prema zapadnoeruopskim zemljama. Na prijelazu je i veliki broj novinarskih ekipa koje čekaju rasplet situacije.

  • +9
Šuhret Fazlić, migranti u gradu Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Dvjestotinjak migranata koji su su boravili na području Unsko-sanske županije u BiH zaustavljeno je oko podneva kada su pokušali zajednički nastaviti put ka Hrvatskoj, a bosanskohercegovačka policija s njima je pregovarala kako bi ih uvjerila da se vrate u objekte u kojima su boravili.

Najveća koncentracija ilegalnih migranata zabilježena je na području Velike Kladuše i Bihaća, a bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić je upozorio kako se lokalne vlasti više ne mogu same nositi s tim problemom.