od uskrsa

U Sisačko-moslavačkoj županiji bez novozaraženih

18.04.2020 u 14:59

Bionic
Reading

Od uskršnjih blagdana na području Sisačko-moslavačke nema novozaraženih konoravirusom, a broj pozitivnih pacijenata s 22, koliko ih je bilo najviše ovih dana, u subotu je pao na 19 jer ima ozdravljenih.

Ukupno je bilo 28 zaraženih, a devetero pacijenata ozdravilo - šest iz Petrinje, dva iz Siska i jedan iz Novske.

Iz Županijskog stožera Civilne zaštite upozorili su građane da su i dalje na snazi epidemiološke mjere prema naputcima Nacionalnog Stožera, te su apelirali na građane da poštuju socijalno odgovorno ponašanje i dosljedno provode sve preporuke i naputke Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Zaštitna oprema raspodijeljena domovima; lovcima dozvoljen individualni izlazak u lovišta

Obavljena je i raspodjela veće količine pristigle zaštitne opreme, 4750 kirurških maski, 72 maski s filterom, 45 zaštitnih odijela s kapuljačom, 35 vizira, 45 rukavica, 74 litre dezinficijensa za prostor, 22 termometara i 64 litre alkohola.

Proporcionalno potrebama, zaštitna je oprema raspodijeljena domovima za starije i nemoćne u Sisku i Petrinji, Centru za rehabilitaciju Komarevo, Dječjem domu Vrbina Sisak, centrima za socijalnu skrb u Sisku, Glini, Hrvatskoj Kostajnici, Novskoj i Petrinji, te drugim privatnim i obiteljskim domovima i ustanovama na području županije.

Isto tako, Županijski stožer je donio uputu o provedbi lova na prostoru Sisačko-moslavačke županije.

Vodeći računa o mjerama zaštite poljoprivrednih usjeva od pojedinih vrsta divljači, sukladno naredbi o smanjenju brojnog stanja pojedine vrste divljači, sada se dozvoljava isključivo individualni izlazak u lovišta lovcima radi sprječavanja štete na poljoprivrednim usjevima te kontrole broja stanja divljači prema lovno-gospodarskim planovima uz pridržavanje svih mjera vezanih uz sprječavanje širenja virusa COVID-19.