covid-19

Dva policajca zaražena vjerojatno u kontaktu s migrantima, epidemiolozi u Termama Topusko

01.04.2020 u 14:04

Bionic
Reading

Zbog dva policajca oboljelih od Covida-19 proveden je epidemiološki izvid u Top Termama Topusko, gdje su smješteni pripadnici policije koji nadziru hrvatsku granicu prema BiH, izvijestio je u srijedu sisačko-moslavački županijski Stožer civilne zaštite

Epidemiološki izvid provela je u utorak voditeljica Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo, dr. Sonja Pajtlar.

Utvrđeno je da su oboljela dva policajca iz tzv. „koridora“, kao policijske formacije koja nadzire državnu granicu Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini.

Zaraženi su koronavirusom vjerojatno u kontaktima s migrantima ili drugim osobama na terenu, smatraju iz županijskog Stožera.

U Sisačko-moslavačkoj županiji je, prema dokazano pozitivnim nalazima, trenutačno 13 pacijenata bolesnih od koronavirusa.

U izolacijskoj jedinici sisačke Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ smješteno je troje pacijenata, a deset ih je na kućnom liječenju. Jučer ih je bilo 14, u međuvremenu je jedna osoba otpuštena pa iz Stožera zaključuju da je broj oboljelih u stagnaciji.