lista za dijasporu

U Saboru više nećemo slušati o 'jugozomboidima', autor te kovanice za dlaku ostao bez zastupničke klupe

06.07.2020 u 17:04

Bionic
Reading

Miroslav Škoro na konferenciji za novinare Domovinskog pokreta rekao je da prvi na njihovoj listi za dijasporu, Željko Glasnović, najvjerojatnije ne ulazi u Sabor, a nedostaje mu samo 11 glasova

HDZ je na ovim izborima dobio, prema neslužbenim rezultatima s više od 90 posto obrađenih biračkih mjesta, 66 mandata. SDP je s partnerima dobio 41 mandat. Miroslav Škoro i njegov Domovinski pokret su na 16 mandata, piše N1.

Prema tim rezultatima zastupnici dijaspore u Hrvatskom saboru bit će Zdravka Bušić, Nevenko Barbarić i Radoje Vidović, svi iz HDZ-a.

Miroslav Škoro je ukazao na nepravilnosti na izborima, a najviše ih je, prema njegovim riječima, vezano za glasače u inozemstvu.

"Dobili smo puno prijava o tome da je kao i obično najviše nekih čudnih situacija bilo kad je hrvatsko iseljeništvo htjelo glasati. Prema zadnjim neslužbenim informacijama general Željko Glasnović je sad u situaciji da mu nedostaje 11 glasova. Kad se to sve skupa zbroji, možete zaključiti sami da ovo sve skupa, zahvaljući tom izbornom zakonu, nije prošlo kako bi trebalo", rekao je Škoro.