COPERNICUS

U produkciji Kingdoms of Amalur MMO?

20.03.2012 u 12:52

Bionic
Reading

38 Studios, ekipa zaslužna za nedavni 'Kingdoms of Amalur: Reckoning' navodno je nastavila rad na MMO projektu smještenom u svijet Amalura

Nakon svog umirovljenja, američki igrač bejzbola Curt Schilling osnovao je Green Monster Games, studio koji je kasnije preimenovan u 38 Studios. Prvi projekt tog studija nazvan je 'Project Copernicus', MMO smješten u svijet Amalura. Nakon što se 38 Studios udružio s Big Huge Games studijom, 'Copernicus' je pretvoren u singleplayer projekt pod imenom 'Kingdoms of Amalur: Reckononing', izvrstan RPG koji smo imali prilike nedavno zaigrati.

 

 

Osim pozitivne reakcije kritike i publike, igra je ostvarila i odlične komercijalne rezultate i čini se da je upravo to nagnalo 38 Studios da se vrati svom MMO projektu koji bi trebao biti smješten u svijet Amalura koji je kreirao slavni fantasy pisac R.A. Salvatore, najpoznatiji po svojoj 'The Dark Elf' trilogiji.

 

38 Studios je tako ovih dana počeo okupljati ekipu sastavljenu od pojedinaca koji su već radili na MMO projektima. Prvi od njih su John Blakely, čovjek koji je radio na DCOU i Everquestu 2 te Mark Hanson koji je radio na Lego Universe Online. Oboje su postavljeni na prilično visoke pozicije teama koji će biti zadužen za 'Copernicus'.

 

S obzirom na kvalitetu Reckoninga čiji će se prvi DLC na tržištu pojaviti ovoga tjedna, jedva čekamo prve konkretne informacije o Copernicusu.