TRAGEDIJA

U nesreći busa u Izraelu poginulo 30 Rusa

17.12.2008 u 07:00

Bionic
Reading

U nesreći autobusa punog ruskih turista koji je u utorak izletio sa ceste i survao se niz padinu u izraelskoj pustinji poginulo je do 30 osoba a ozlijeđeno dvadesetak

Nesreća koja se dogodila u pustinji sjeverno od turističkog grada Eilata na Crvenom moru najgora je u Izraelu koja se dogodila posljednjih godina.

Izraelska služba hitne pomoći izvijestila je da su poginule 24 osobe od kojih su većina bili Rusi. Ruski veleposlanik u Izraelu Pyotr Stegniy moskovskoj državnoj televizjskoj postaji Vesti-24 rekao je da je, po posljednjim informacijama od izraelskih vlasti, poginulo 30 a ozlijeđena 21 osoba. Izrael još nije potvrdio veći broj žrtava.

Izraelsko ministarstvo turizma je reklo da je autobus, uz još jedan, prevozio skupinu vlasnika i djelatnika turističkih agencija koji su iz St. Petersburga tek pristigli u zračnu luku Ovda kod Eliata.

Glasnogovornik policije Micky Rosenfeld je rekao da početna policijska istraga želi utvrditi je li vozač autobusa izgubio nadzor dok je pretjecao drugo vozilo.