FIZIČKI SUKOB

U Medulinu novi slučaj vršnjačkog nasilja u Osnovnoj školi

27.09.2022 u 20:22

Bionic
Reading

Jedno je dijete zatražilo liječničku pomoć zbog zadobivenih lakših tjelesnih ozljeda u fizičkom sukobu među učenicima koje se u utorak oko 12.40 sati dogodio u Osnovnoj školi Mate Demarin u Medulinu, izvijestila je istarska policija.

"Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja, a radi zaštite dobrobiti djece, nismo u mogućnosti iznositi druge detalje" - naveli su iz policije.

Neslužbeno, radi se o problematičnom ponašanju nekolicine tamošnjih učenika s kojima je škola već i ranije imala sličnih situacija. Ovaj put je liječnička pomoć pružena 11-godišnjem dječaku.

"Nažalost, ponovno se dogodilo vršnjačko nasilje u našoj školi, a mi smo postupili po protokolu. Obavijestili smo odmah sve institucije, zvali Hitnu i policiju, svi su bili tu. I dalje ćemo provoditi sve preventivne programe za prevenciju nasilja. Kada je dijete reklo da se osjeća loše, odmah smo pozvali Hitnu i njegovu majku" - komentirala je događaj ravnateljica škole Emanuela Pinzan Chiavalon dodavši kako su sva djeca dobro.

Iz Istarske županije, kao osnivač škole, priopćili su kako su o događaju obavješteni roditelji svih sudionika tog nemilog događaja, kao i sve ostale nadležne institucije, odnosno Pravobraniteljica za djecu i Centar za socijalnu skrb.

Istarski župan Boris Miletić najoštrije je osudio vršnjačko nasilje te je za sutra najavio hitan sastanka sa Školom, na kojem će u ime Istarske županije prisustvovati nadležna pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Percan.

"Budući da se radi o drugom slučaju vršnjačkog nasilja u istoj Školi, Istarska županija će nakon sastanka odlučiti o daljnjim koracima" - izvijestili su iz županije. 

Vršnjačko nasilje u toj školu osudio je i načelnik općine Medulin Ivan Kirac te je izrazio zabrinutost što se usprkos svim mjerama koje su se poduzele od posljednjeg slučaja iz veljače ove godine, ponovno pojavljuje slična vrsta nasilja.

"Vjerujemo da će Škola i Istarska županija, kao osnivač Škole naći način kako reagirati na ovaj problem, ali na način da svi shvate da nanošenje štete drugome nije nešto što je prihvatljivo u školi.  Nadamo se da će se rješavanju ovog problema uključiti i roditelji, nastavnici i ostalo osoblje škole, s obzirom da škola treba biti sigurno mjesto za sve učenike, a Općina Medulin mjesto nulte tolerancije na nasilje" - poručio je načelnik Kirac.