ukupno 22

U Ličko-senjskoj županiji ponovno dobro epidemiološko stanje

21.04.2020 u 13:36

Bionic
Reading

U Ličko senjskoj županiji nema novooboljelih, do sada su od Covida-19 oboljele 22 osobe, trenutačno je pozivna 21, jedan je pacijent izliječen, te je stanje pod kontrolom, a epidemiološka situacija dobra, rekao je u utorak Hini župan Darko Milinović

Milinović smatra da se žarište na Udbini, gdje je zaraženo 14 osoba u šest obitelji, također smiruje.

U Korenici je dobro što je svih pet oboljelih u jednoj obitelji pa nema širenja bolesti, a u Novalji je dvoje oboljelih pred izlječenjem, tako da se može reći da je epidemiološka situacija dobra, ocijenio je.

'Imali smo prije uskrsnog produženog vikenda najpovoljniju situaciju, ali nam se dogodila Udbina i morali smo odustati od tadašnje namjere da predložimo Nacionalnom stožeru postupno otvaranje raznih gospodarskih subjekata, ali sada bismo se mogli vratiti tomu', rekao je župan Milinović.

Ako do petka ne bude ni jedan novi slučaj, najavio je, predložit će da se uz sve propisane protuepidemijske mjere počnu otvarati razne djelatnosti, pa i uslužne.

U Ličko senjskoj županiji je, prema podatcima županijjskog Stožera Civilne zaštite, pod aktivnim epidemiološkim nadzorom 167 osoba, u protekla 24 sata policijski službenici su provjerili poštivanje samoizolacije nad 89 osoba i nisu utvrdili nepoštivanje te mjere.

U protekla 24 sata nisu evidentirana kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka bez propusnice.

Od jučer je inače, omogućeno kretanje bez propusnice između svih jedinica lokalne samouprave u Ličko-senjskoj županiji, osim za naselje Udbina, koje je pod karantenom i za Grad Novalju.

Na zahtjev Stožera civilne zaštite Grada Novalje tamo i dalje mogu samo ljudi s prebivalištem ili stalnim boravkom u Gradu Novalji ili uz propusnicu.