BARIŠIĆ OSTAJE U PRITVORU

U kampanji Stop korupciji izvukli 1,7 mil. kuna?

28.10.2010 u 19:04

Bionic
Reading

Mladen Barišić u pritvoru ostaje još dva mjeseca, i to zato što je USKOK proširio istragu s obzirom na to da sumnja da je Barišić preko Nevenke Jurak, vlasnice Fimi medije, u promidžbenoj kampanji, ironije li, naziva Stop korupciji za Carinu iz proračuna izvukao i oprao 1,7 milijun kuna, javlja HTV

Odluku o produljenju istražnog zatvora poslijepodne je na prijedlog USKOK-a donio sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić

U izjavi za Hinu Devčič je pojasnio da je riječ o najduljem mogućem produljenju istražnog zatvora koje je u ovom trenutku moguće odrediti protiv Barišića, osumnjičenog da je iz državnih tvrtki i ministarstava preko tvrtke "Fimi media" svoje prijateljice Nevenke Jurak 'izvukao' čak četrdesetak milijuna kuna.

Kao i krajem rujna Barišić je u Remetincu zadržan zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke kojih u ovom slučaju ima 50-ak.

Po tvrdnjama njegovih odvjetnika Barišić bi se uskoro trebao pojaviti pred USKOK-ovim istražiteljima, koji su u istrazi izvlačenja novca u aferi 'Fimi media' do sada ispitali brojne svjedoke.

Odvjetnik bivšeg HDZ-ovog rizničara i bivšeg ravnatelja Carine Rajko Mlinarić ne slaže se s odlukom o produljenju pritvora.

'Gospodin Barišić nema apsolutno nikakav utjecaj, društveni utjecaj, ugled mu je sveden na čistu nulu. Ja bih rekao, on sam se preda mnom izjasnio da su ga čak i njegovi poznanici za vrijeme dok nije bio u istražnom zatvoru izbjegavali, dakle on definitivno ne predstavlja realnu opasnost da bi utjecao na ikoga jer ga se ljudi klone', rekao je Mlinarić.