376 novih slučajeva

U Istri rekordan broj novozaraženih, Kozlevac apelira na građane da poštuju mjere

21.01.2022 u 11:04

Bionic
Reading

U Istri je u protekla 24 sata zabilježen rekordan broj dnevno novozaraženih koronavirusom - 376 novih slučajeva bolesti, a načelnik Stožer civilne zaštite Dino Kozlevac pozvao je građane da poštuju mjere koje su na snazi, jer će u suprotnom doći do eskalacije i mjere će se morati postrožiti.

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 708 uzoraka briseva na covid-19. Potvrđeno je 376 novozaraženih osoba s istarskog područja dok od jučer oporavilo se 145 osoba - priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U pulskoj Općoj bolnici na liječenju je 71 pacijent pozitivan na covid. Na Odjelu za infektologiju je 58 osoba, na Odjelu za ginekologiju dvije osobe, a na Odjelu za psihijatriju jedna osoba, dok je u respiracijskom centru deset osoba.

Stoga je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac još jednom apelirao na građane da poštuju mjere koje su na snazi.

"Ako ih se nećemo pridržavati, situacija će eskalirati i postati ekstremnija. Tada ćemo morati donijeti nove mjere kako bismo zaštitili zdravlje ljudi. Disciplina poštivanja mjera nije kakva je bila, ljudi su se opustili i zato imamo konstantno visoke brojke dnevno novozaraženih", poručio je načelnik Kozlevac.