neuobičajen napad

[VIDEO] U velikoj eksploziji na Krimu uništeni ruski projektili: 'Zapaljene zgrade, oštećena električna mreža'

21.03.2023 u 06:24

Bionic
Reading

Eksplozija na sjeveru anektiranog Krima uništila je ruske projektile koji su prevoženi željeznicom, priopćilo je ukrajinsko ministarstvo obrane. Ruski čelnik grada Džankoja rekao je da je to područje napadnuto dronovima

Kao što je bilo i dosad, Ukrajina nije izričito potvrdila da stoji iza napada. Ako se potvrdi, to bi bio rijedak napad ukrajinske vojske na Krim, anektiran još 2014.

Ukrajinsko ministarstvo obrane priopćilo je da se 'nastavlja proces demilitarizacije Rusije i priprema ukrajinski poluotok Krim za deokupaciju'. Kijev je naveo da su rakete bile namijenjene ruskoj Crnomorskoj floti, prenosi BBC. Operativni doseg im je više od 2500 kilometara na kopnu i 375 kilometara na moru.

Igor Ivin, upravitelj kojeg je na tu dužnost postavila Rusija, rekao je da je 33-godišnji muškarac prebačen u bolnicu nakon što je zadobio ozljedu od šrapnela oborenog drona. Nije spomenuo nijedan oštećeni vojni cilj.

Nekoliko se zgrada zapalilo, a električna mreža je oštećena, kazao je Ivin, javljaju lokalni mediji, a prenosi BBC.

Rusija je posljednji put okrivila Ukrajinu za napade dronovima na njezinu Crnomorsku flotu u krimskom lučkom gradu Sevastopolju u listopadu 2022. godine. Tada je rečeno je da je u napadu korišteno devet dronova i da je oštećen ratni brod. Ukrajina nije preuzela odgovornost za napad.