IZDALO GA SRCE

Tuniški ministar zdravstva preminuo trčeći maraton za borbu protiv raka

09.10.2017 u 10:17

Bionic
Reading

Tuniški ministar zdravstva Slim Chaker umro je u nedjelju od srčanog udara trčeći maraton organiziran kako bi se prikupila sredstva za borbu protiv raka

Kako je priopćilo tuniško ministarstvo zdravstva, pedesetšestogodišnji Chaker u nedjelju je u Nabelu pretrčao 500 metara u maratonu koji je organiziralo jedno udruženje radi prikupljanja novca za izgradnju bolnice za djecu oboljelu od raka.

Ministar je nakon pretrčanih revijalnih pola kilometara maratona održao govor, zatim je ušao u vozilo, gdje mu je pozlilo, i umro je u vojnoj bolnici u gradu Tunisu.

'Izgubio sam brata i kolegu. On je otišao obavljajući svoju dužnost, umro je dok je obavljao plemenit humanitarni čin', napisao je premijer Youssef Chahed na Facebooku.

Mediji i društvene mreže odali su počast preminulom ministru, bivšem savjetniku predsjednika Bejija Caida Essebsija, koji je resor zdravstva preuzeo tek prošlog mjeseca. 

Pojedini su komentirali kako je ministrova smrt vjerodostojna slika manjkavosti zdravstvenog sustava Tunisa, koji ga nije uspio spasiti.

Slim Chaker već je bio u vladi kao ministar mladih i sporta, a zatim i ministar financija.