GRIJESI IZ PROŠLOSTI

Trumpov kandidat za Vrhovni sud poriče bilo kakav seksualni napad

14.09.2018 u 22:30

Bionic
Reading

Brett Kavanaugh, kandidat Donalda Trumpa za Vrhovni sud, odlučno je odbacio informacije prema kojima je pokušao seksualno napasti jednu djevojku kada je išao u gimnaziju, prije više od 30 godina.

Tjedan dana prije glasanja Senata koji ga treba potvrditi, Brett Kavanaugh je na meti žestoke političke borbe, nakon što je demokratska zastupnica Dianne Feinstein u četvrtak izjavila da je FBI-u predala informacije o sucu.

Prema pisanju New Yorkera, jedna žena je kontaktirala demokratske zastupnike u srpnju.

Ona tvrdi da ju je početkom 1980-ih, kada je Brett Kavanaugh bio u gimnaziji u Bethesadi, u predgrađu Washingtona, pokušao seksualno napasti.

Ta žena koja je opisala da mu se na kraju uspjela otrgnuti, tvrdi da je nakon tog događaja morala potražiti psihološku pomoć.

"Kategorički poričem tu optužbu", odgovorio je kandidat za Vrhovni sud, danas 53-godišnjak. "Nisam to učinio, ni u gimnaziji niti u bilo kojem drugom trenutku", dodao je, prenosi tjednik.

  • +24
Donald Trump Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nakon što su objavljeni navodi u The New Yorkeru glasnogovornik za predsjednika senatskog odbora za pravosuđe Chucka Grassleya objavio je pismo 65 žena koje su potvrdile njegov dobar karakter.

"Kroz više od 35 godina što ga znamo Brett se isticao prijateljstvom, karakterom i čestitošću", stoji u pismu. "Posebice on se uvijek odnosio prema ženama pristojno i s poštovanjem. To je bilo istina kad je bio u srednjoj školi i ostalo je istina sve do današnjeg dana."  

Bijela kuća je navela da je manevar demokrata pokušaj odgađanja potvrde suca Kavanaugha. 

On je kandidat Donalda Trumpa, ali Senat treba potvrditi njegovu nominaciju.