NIZ PREKRŠAJA

Trostruki sudar u zagrebačkoj Dubravi; pijani vozač izazvao kaos, a u nesreći je teško ozlijeđena djevojčica

27.12.2019 u 11:36

Bionic
Reading

Policijska uprava zagrebačka obaviijestila je o prometnoj nesreći koja se noćas dogodila u zagrebačkoj Dubravi, a u kojoj je teže ozlijeđena djevojčica

Kako javlja policija, jučer, 26. prosinca oko 00.45 sati u Zagrebu, 27-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,58 g/kg) upravljao je osobnim vozilom marke Audi zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Južnom ulicom u smjeru juga.

Dolaskom do kućnog broja 73 skrenuo je ulijevo u smjeru jugoistoka na dio kolnika za kretanje vozila iz suprotnog smjera obilazeći parkirane automobile na zapadnoj strani kolnika, a da se nije prethodno uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i imovinu ne vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja. Tom prilikom je prednjim dijelom automobila naletio na prednji dio osobnog automobila marke Audi zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 18-godišnjak bez položenog vozačkog ispita odnosno prije stjecanja prava na upravljanje, a kretao se Južnom ulicom u smjeru sjevera.

Od naleta osobni automobil 18-godišnjaka odbačen je unatrag u smjeru juga kojom prilikom je prednjim dijelom automobila naletio na prednji bočni dio teretnog automobila Mercedes 208 D, koji je bio parkiran na nogostupu.  

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena putnica- dijete, a liječnička pomoć pružena joj je u KBC Zagreb.