putovanje iz noćne more

Travel blogericu iz Španjolske silovala skupina muškaraca u Indiji

04.03.2024 u 07:18

Bionic
Reading

Španjolku je silovala skupina muškaraca u Indiji dok je sa suprugom putovala oko svijeta. Indijska policija uhitila je trojicu muškaraca i traži još četvoricu optuženih za napad na dvoje turista, objavile su vlasti

Policajci su zatekli par, španjolske državljane, na cesti s vidljivim tragovima nasilja i batinanja na tijelima, objavila je tamošnja policija.

Muškarac i žena, koji su na španjolskom TV kanalu Antena 3 identificirani kao poznati par travel blogera, rekli su u videointervjuu da su muškarci tukli Vicentea, a Fernandu silovali.

Travel blogerica je, prema izvještajima, grupno silovana tijekom noći s 1. na 2. ožujka u okrugu Dumka u indijskoj državi Jharkhand - poznatoj turističkoj destinaciji, javlja Euronews.

Žrtva je sa suprugom putovala prema Nepalu te su se zaustavili u Dumki. Prema njezinoj izjavi, par je podigao šator na osamljenom mjestu u blizini tržnice Hansdiha. Kampirali su blizu mjesta na kojem su napadnuti jer nisu mogli pronaći hotel u blizini.

Dok su spavali, nekoliko mladića provalilo je u šator te su je naizmjence silovali i pretukli. Muž joj je također pretučen.

'Silovali su me, izmjenjivali su se dok su drugi stajali i gledali i to je trajalo oko dva sata', rekla je žrtva za španjolske medije.

Ranije je par objavio video koji opisuje što se dogodilo na njihovom zajedničkom računu na Instagramu, na kojem objavljuju slike sa svojih putovanja motociklom.

Policajci su uhitili tri osobe koje se povezuju s događajem. Drugi dužnosnik spomenuo je umiješanost sedam do osam mladih.

Nakon napada žena je primljena u bolnicu radi liječenja. Vlasti su otvorile istragu o ovom slučaju.

'Ovo je incident vrijedan osude i policija poduzima odgovarajuće mjere. Krivci neće biti pošteđeni', rekao je Mithilesh Kumar Thakur, regionalni ministar države Jhakhand.

Španjolsko veleposlanstvo u Indiji kontaktiralo je s vlastima i poslalo osoblje na konzultacije u regiju.