Suđenje u Španjolskoj

Dani Alves proglašen krivim za silovanje; dobio je četiri i pol godine zatvora!

22.02.2024 u 10:30

Bionic
Reading

Sud u Španjolskoj proglasio je Danija Alvesa, bivšeg nogometaša Barcelone i reprezentacije Brazila, krivim za silovanje žene u noćnom klubu u Barceloni

Sud u Španjolskoj odlučio ga je osuditi na četiri i pol godine zatvora. Također će žrtvi napada morati platiti 150.000 eura.

'Presudom se smatra da žrtva nije pristala na spolni čin i kako je tužiteljstvo dokazalo da se radilo o silovanju', stoji u objašnjenju sudske presude.

Ovaj 40-godišnjak, koji je ostavio dubok trag u povijesti nogometa (igrao je za brazilske klubove Bahiju i Sao Paulo, zatim Sevillu, Barcelonu, Juventus, PSG i meksički Pumas, op.a.), zanijekao je da je seksualno napao ženu u ranim jutarnjim satima 31. prosinca 2022. godine.

Njegov odvjetnik tražio je da bude oslobođen i Alves se može žaliti na izrečenu kaznu. Također treba reći da je nekoliko puta mijenjao svoj iskaz, ali je isto tako ostao pri tvrdnji da je seks bio sporazuman.

Kako se prije pisalo, tužiteljstvo je tvrdilo da je Alves 31. prosinca 2022. godine pozvao žrtvu i njezine prijatelje, počastio ih pićem, a zatim je djevojku odveo u WC. Taj dio noćnog kluba nije bio pokriven kamerama. Navodno je tražio oralni seks, što je ona odbila te ju je - po njenim riječima - silovao. Djevojka je nakon toga napustila klub, a incident je odmah prijavila policiji. Nakon toga život Alvesa pretvorio se u pakao...

'Od tamo sam otišla slomljenog srca i uplakana. U prvi tren ga nisam željela prijaviti i ponavljala sam: ionako mi nitko neće vjerovati. Samo želim ići kući... Inače, zbog posljedica silovanja patim od anksioznosti, jedva da napuštam kuću. Osjećam se kao da me netko stalno prati i izgubila sam veseli karakter koji sam imala. Uz navedeno, postala sam opsjednuta svime', kazala je, između ostalog, prilikom svjedočenja žrtva, čiji je identitet tajan.