MERKEL ŠOKIRANA:

'Tragedija poprima potpuno neshvatljive razmjere'

26.03.2015 u 17:51

Bionic
Reading

Njemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je u četvrtak da 'tragedija' Germanwingsova zrakoplova A320 poprima "potpuno neshvatljive razmjere", nakon informacija da je kopilot namjerno srušio zrakoplov ubivši 150 ljudi

'Ova tragedija poprima potpuno neshvatljive razmjere', rekla je Merkel dodajući da 'to nadilazi razum', u kratkoj izjavi novinarima u svom uredu u Berlinu.

'Još ne znamo sve okolnosti, zato je važno nastaviti istragu i temeljito ispitati sve aspekte', dodala je Merkel.

'Današnje vijesti su još jedan strašan teret za rodbinu i prijatelje žrtava. U ovim časovima i danima ispunjenim patnjom, naše su misli posebno upravljene njima', istaknula je kancelarka.

Istraga pada Germanwingsova Airbusa A320 u kojemu je u francuskim Alpama poginulo 150 putnika i članova posade doživjela je obrat nakon otkrića francuskog pravosuđa da je kopilot bez sumnje namjerno uništio zrakoplov zaletjevši se u planinu.


Reporter njemačkog tjednika Der Spiegel Matthias Gebauer na svojem je službenom Twitter profilu objavio da je Lubitz patio od depresije i iscrpljenosti.

Pozivajući se na Lubitzove kolege, Gebauer navodi da je kopilot srušenog Airbusa u depresiju pao tijekom obuke za pilota, koju je na nekoliko mjeseci 2009. godine bio prekinuo.