povučen zahtjev

Glavna tajnica Sportskog saveza Grada Zagreba ipak neće imati plaću od 4 tisuće eura

27.02.2024 u 11:09

Bionic
Reading

U Resniku je u utorak u rad pušteno oporabilište građevinskog materijala nastalog pri obnovi zgrada oštećenih potresom, u što je ukupno utrošeno 4,5 milijuna eura

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je prilikom otvorenja oporabilišta izvijestio da je za radove plaćeno 1,7 milijuna eura iz gradskog proračuna, a da je za opremu izdvojen ostatak novca iz EU Fonda solidarnosti.

Istaknuo je da je Grad Zagreb to bio dužan napraviti sukladno Zakonu o obnovi, a zagrebačka Gradska skupština je prošle godine donijela odluku da to bude u Resniku.

Tomašević je komentirao i dolazak desetak prosvjednika koji su odlučili dići glas protiv oporabilišta. Kazao je da se pored oporabilišta više od 20 godina nalazi betonara te tankovi JANAF-a i DIOKI-ja, protiv kojih se nitko nije bunio.

'Sada, kada smo odlučili napraviti najmoderniji uređaj, oni su se odlučili buniti, a nisu se bunili kada je ova lokacija usvojena na Skupštini, što je bilo puno prije nego što smo preuzeli vlast', kazao je Tomašević.

Na pitanje što će biti s oporabilištem kad završi protupotresna obnova Tomašević je kazao da će razgovarati s Ministarstvom te da će pokušati dogovoriti da bude i dalje u funkciji za građevinski otpad.

Upitan što je s plaćom glavne tajnice Sportskog saveza Grada Zagreba, koja je sama predložila značajno povećanje svoje plaće, odnosno koeficijenta temeljem kojeg bi navodno zarađivala više od 4000 eura mjesečno, i je li joj to odobreno, Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika, kazao je da nije točna informacija o četiri tisuće eura neto.

'Ne radi se o četiri tisuće eura, već o 2650 eura, ali ona je taj zahtjev povukla', kazao je Korlaet, a Tomašević je dodao da ne bi bilo u redu da glavna tajnica SSGZ-a ima veću plaću od njega.

Iz Grada Zagreba izvijestili su da je natječaj za Sarajevsku još uvijek u tijeku te je zbog brojnih upita gospodarskih subjekata prolongiran do 4. ožujka, kada će biti otvaranje ponuda za cestovni dio, dok će između 15. i 20. ožujka biti raspisan natječaj za izgradnju pruge.