slučaj agrokor

Todorić: Tužit ću Plenkovića, Dalić i cijelu grupu Borg, optužnica je pala, ona praktički više ne postoji

29.03.2023 u 23:01

Bionic
Reading

Najskuplje vještačenje u hrvatskoj povijesti, Ismeta Kamala za poljski KPMG plaćeno čak 1,3 milijuna eura, danas je na Optužnom vijeću zagrebačkog Županijskog suda proglašeno nezakonitim, a na što se osvrnuo sam Ivica Todorić

Ivica Todorić u srijedu ujutro rekao je da slavi u sebi, a svoja razmišljanja i planove podijelio je u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Josipom Krajinović.

"Sve je gotovo i ja bih htio reći sljedeće - ovo je politički montirana optužnica i politički montiran proces. Na samom početku tih događanja, montaža, konstrukcija i laži ja sam rekao na koji način očekujem da će to sve završiti, i to se danas i dogodilo", rekao je Todorić. "Nije pala optužnica danas. Nisu pale laži danas, one su pale jer nikakve osnove za to nisu imali", dodao je.

"Sve je gotovo. Ova optužnica je pala, ona praktički ne postoji, oni formalno imaju pravo na žalbu, ali unutra je takva dokumentacija i takve činjenice i dokazi da oni nemaju nikakve šanse da dobiju'', uvjeren je Todorić.

Uvjeren je da će ''oni pokušavati nešto", ali misli da "neće biti više nikad ništa".

  • +13
Ivica Todorić dolazi na Optužno vijeće za Agrokor Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Najavljuje tužbu protiv premijera, Martine Dalić i grupe Borg

"Meni je u završnoj fazi priprema dokumentacije, mislim da ću idući tjedan znati točan datum kad ću predati privatnu tužbu protiv Plenkovića, Dalićke i cijele grupe Borg na engleski viši sud", kazao je Todorić.

"Ja sam ovdje prijavio glavnu državnu odvjetnicu Sani Ljubičić i zamjenike koji su radili na predmetu", rekao je. "Pao je proces, ali ovo bi trebao biti tektonski događaj u tužiteljstvu i hrvatskom pravosuđu, da se stvari jednom promijene", navodi Todorić.