ZA 48 MILIJUNA EURA

Todorić prodaje Juicy sokove Stanić grupi

23.12.2013 u 10:30

Bionic
Reading

Koncern Agrokor prodaje brend Juicy i dio pogona u kojima se proizvode istoimeni sokovi Stanić grupi. Potvrda te, zasad neslužbene informacije trebala bi biti objavljena početkom ovog tjedna s obzirom na to da je Agrokorova Jamnica izlistana na Zagrebačkoj burzi

Ivica Todorić, prvi čovjek Agrokora, vlasniku Stanić grupe (riječ je o trgovačko-distributivnom biznisu u Hrvatskoj i BiH) Svjetlanu Staniću prodaje dio proizvodnje u Jamnici, Mladini i Sarajevskom kiseljaku. Pritom u Jamnici ostaje samo proizvodnja voda.

Ovo je prvi put da se Agrokor rješava jednog od svojih najjačih brendova. Vrijednost transakcije navodno je oko 48 milijuna eura ili 360 milijuna kuna, doznaje Jutarnji list

U Agrokoru nisu htjeli komentirati ovaj posao, a isto je iz Splita poručio i Slobodan Juračić, potpredsjednik Stanić grupe.

Odluka Stanić grupe da preuzme Agrokorovu proizvodnju sokova ne čudi s obzirom na to da se još prije dvije godine natjecala za kupnju slovenskog Fructala, koji je na kraju kupio srbijanski Nectar.