kreće rekonstrukcija

Točno u devet ujutro zatvara se najveći rotor u Zagrebu i to na više od godinu dana; ovo su alternativni pravci

15.12.2018 u 17:10

Bionic
Reading

Najveći rotor u Zagrebu zatvara se u nedjelju u devet sati i biti će zatvoren, prema najavama više od godine dana, točnije do siječnja 2020. Iako su napravljene obilazne prometnice, očekuje se da se biti velikih gužvi. Kako bi vozači bili upoznati s alternativnim pravcima, Grad Zagreb objavio je kartu

'S obzirom na to da radovi na rekonstrukciji raskrižja Jadranska avenija – Avenija Dubrovnik – Jadranski most – Remetinečka cesta (Rotor) zahtijevaju potpunu obustavu prometa, izvode se privremene prometnice na sjeverozapadnom i sjeveroistočnom dijelu kako bi se ta velika količina prometa (dnevno oko 100.000 vozila) propustila na siguran i održiv način, poručuju iz Grada.

Tako će do siječnja 2020. vozači koji dolaze iz smjera Lučkog moći će, koristeći tu prometnicu, spojiti se na privremenu cestu do Jadranskog mosta i odande nastaviti ili lijevo prema križanju sa Selskom ili ravno prema Aveniji Dubrovnik.

Pristižu li iz smjera Remetinca, morat će Ulicom Vice Vukova, otkuda mogu nastaviti donjom razinom raskrižja s Jadranskom avenijom i zatim se spojiti na Riječku.

Oni koji voze iz Savske prema Novom Zagrebu moći će pak preko prilazne ceste ući na Aveniju Dubrovnik i nastaviti prema Cimermanovoj, a za Lučko nastaviti ka križanju Jadranske i Vice Vukova.

  • +11
Radovi na izgradnji prilaznih cesta zbog zatvaranja remetinečkog rotora Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL