OD IGLE DO LOKOMOTIVE

Tisak će prodavati i autobusne karte za međugradske linije

23.07.2014 u 12:12

Bionic
Reading

Nakon što su na kioske Tiska uvedene usluge slanja paketa, plaćanja režija, podizanja gotovine, fotokopiranja i izrađivanja fotografija, u najvećem lancu kioska idu dalje pa će kupcima nuditi i prodaju autobusnih te parkirnih karata

Najveći lanac kioska u Hrvatskoj - Tisak - u vlasništvu koncerna Agrokor, uskoro će svojim kupcima ponuditi još jednu uslugu koja bi mogla uzdrmati konkurenciju: prodaju autobusnih karata za putovanja u sve gradove diljem Hrvatske te prodaju parkirnih karata u Zagrebu. 'Radimo na projektu prodaje karata za međugradske autobusne linije na našim kioscima i trenutno ga testiramo na nekoliko prodajnih mjesta u Hrvatskoj', rekli su nam u Tisku.

Što se pak tiče parkirnih karata, pojašnjavaju da se radi o projektu prodaje elektroničkih parkirnih karata. 'One se mogu kupiti na sedam prodajnih mjesta u Zagrebu, a pilot-projekt pokrenuli smo u suradnji sa Zagrebparkingom', pojašnjavaju u Tisku.

Prije nekoliko godina, kad je Tisak krenuo sa svojim gotovo revolucionarnim uslugama, bilo je čuđenja, no danas to više nije slučaj, a kako stvari stoje, 'neobične' usluge u njihove se kioske uvode i dalje. Tako nude mogućnost plaćanja računa, podizanja gotovine, slanja paketa, usluge mjenjačnice, fotokopiranje, izrađivanje fotografija i dr.

Tisak je u većinskom vlasništvu koncerna Agrokor Ivice Todorića (51 posto) dok je drugi po veličini dioničar rovinjska Adris grupa (25,86 posto).

Zanimljivo je da odnedavno dionice u Tisku 'skupljaju' i tvrtke iz grupe Euroherc Dubravka Grgića, a drže oko 10 posto ove kompanije.

Tisak ima oko 1.300 kioska, a distribuira robu na više od 7.600 prodajnih lokacija diljem Hrvatske. Lani je ostvario prihod nešto veći od tri milijarde kuna, uz neto dobit od 19 milijuna kuna.