Thesaurus - nakit koji nas vraća u zlatno doba Hollywooda

Thesaurus - nakit koji nas vraća u zlatno doba Hollywooda

07.06.2012 u 02:10

Bionic
Reading

Kada sam nedavno ugledala ovu fotografiju istog trenutka mi je pala na pamet legendarna scena iz kultnog filma 'Doručak kod Tiffanyja'. Samo što je prazna njujorška avenija zamijenjena pustom hvarskom pjacom i u glavnoj ulozi nije neponovljiva Audrey

Hepburn, nego prekrasna hrvatska manekenka Monika Hiržin. No jedan je detalj gotovo isti; niske vječnih bisera koje su toliko bezvremenske i profinjene da ih svaka žena barem jednom u životu poželi osjetiti na svom tijelu.

U ovom slučaju riječ je o predivnom nakitu Theasaurus (lat. blago, škrinja) koji su 2005. počeli izrađivati Katja Kljaković-Gašpić i Dalibor Zorica.
Ovi majstori svog zanata koriste poludrago i drago kamenje, koralje, bisere, ebanovinu te mnoge druge materijale organskog porijekla, a sve u kombinaciji sa srebrom.

Svaki kamen ima svoju priču i energiju te djeluje pozitivno na razne dijelove tijela ili psihe, a srebro pojačava učinak. Naši su kristali za nas kao živa bića; mi ih osjećamo, tepamo im, pomno biramo kakvu im glazbu puštamo, energetski ih čistimo i punimo. Prema njima se odnosimo s puno ljubavi i pažnje, sa zanosom nam priča Katja Kljaković-Gašpić.

Godišnje oko dva mjeseca provedemo u Indiji i na Tajlandu gdje s vještim indijskim srebrnarima izrađujemo kopče i druge potrebite elemente, tragamo za novim materijalima i načinima obrade kamena te za antiknim komadima kao što su srebrni novčići, monokli, satovi, broševi, češljevi i sl. koji nerijetko završe ukomponirani u naš nakit, dodaje Dalibor Zorica.

Najnovija kampanja pod nazivom Cinema rezultat je sjajne suradnje ovog kreativnog dvojca i Šime Eškinje, prvoklasnog hrvatskog fotografa s pariškom adresom, a snimana je na mjestu koje inspirira svu trojicu; u jedinstvenom gradu Hvaru u kojem se često nalaze kada se žele odmoriti od lutanja svijetom.

Najnovija kolekcija ovog snažnog nomadskog dvojca obiluje biserima, kristalima, ebanovinom i koktelom ostalog poludragog, dragog kamenja i plemenitih metala.

photos: Šime Eškinja, model: Monika Hiržin

Kolekcija Cinema već je u prodaji i to u Dežmanovom prolazu 5 u Zagrebu, Ulici Mirka Zore 34 u Vodicama i Buraku bb u Hvaru.

Posjetite i internetsku stranicu Thesaurus Jewellery

Legendarna scena otvaranja kultnog holivudskog ostvarenja 'Breakfast at Tiffany's'.