pod pritiskom

Theresa May govorit će o Brexitu idućeg tjedna

23.02.2018 u 09:13

Bionic
Reading

Britanska premijerka Theresa May izjasnit će se sljedećeg tjedna, u govoru koji je u četvrtak najavio njezin ured nakon maratonskog osmosatnog sastanka vlade, o partnerstvu Velike Britanije i Europske unije nakon Brexita

Theresa May okupila je glavne ministre u seoskoj rezidenciji premijera u Chequersu (70 km sjeverozapadno od Londona) popodne i navečer u četvrtak kako bi se razmotrili gospodarski odnosi Europske unije i Britanije nakon njezina izlaska, predviđena u ožujku 2019.

'Put kojim ćemo ići izložit će premijerka u govoru sljedećeg tjedna nakon rasprave održane s kompletnim sastavom kabineta' na sastanku uobičajeno organiziranom utorkom, izjavio je glasnogovornik Downing Streeta.

Na sastanku u četvrtak bili su među ostalima ministar vanjskih poslova Boris Johnson, pristaša Brexita bez ustupaka Bruxellesu, i ministar financija Philip Hammond, sklon užoj povezanosti.

  • +6
Theresa May održala govor o Brexitu Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Kirsty Wigglesworth/Pool

Rasprave su se odnosile na automobilski, poljoprivredno-prehrambeni i sektor digitalne trgovine dok je Theresa May predvodila raspravu o gospodarskom partnerstvu u cjelini, dodao je glasnogovornik.

Velika Britanija pod pritiskom je europskih partnera da iznese pojedinosti odnosa koji očekuje s EU-om.

Jeremy Corbyn trebao bi izložiti u govoru u ponedjeljak stajalište laburista, glavne oporbene stranke.