ODSJEKLI GLAVU RADNIKU

Teror u Francuskoj: Evo što je zasad poznato

26.06.2015 u 18:24

  • +19

Teroristički napadi

Izvor: Reuters / Autor: Emmanuel Foudrot

Bionic
Reading

Jedna ili više osoba zabila se automobilom u prostorije američke plinske kompanije na jugoistoku Francuske te je prouzročena eksplozija plinskog spremnika ostavivši iza sebe jednog mrtvog i dva ranjena čovjeka, javlja Reuters. Napad ima sva obilježja islamističkog terorizma. Predsjednik Francois Hollande je u obraćanju javnosti potvrdio da je napadač uhićen i identificiran. Navodno je poznat od prije sigurnosnim službama.

Francuski mediji javljaju da je na mjestu zločina pronađena dekapitirana glava i islamistička zastava. Nije navedeno o zastavi koje islamističke organizacije se radi. Policijski izvor, piše Reuters, nije potvrdio dekapitaciju, ali je kazao da se čini da je tako bilo. Prema navodima lokalne televizije BFMTV, jedna je osoba uhićena.

Ako se potvrdi da se radilo o terorističkom napadu bit će to drugi veliki incident u Francuskoj ove godine nakon što su islamski teroristi u siječnju u napadu na redakciju satiričkog časopisa Charlie Hebdo i židovsku trgovinu ubili 17 osoba.Napadnuta tvornica u vlasništvu je američke plinske tvrtke Air Products. Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneuve uputio se u mjesto napada, gradić Saint-Quentin-Fallavier, koji se nalazi oko 30 kilometara jugoistočno od Lyona.


Lokalne novine Le Dauphine, prenosi Reuters, navode da je na mjestu napada pronađena odsječena glava zataknuta na žičanu ogradu. Novine također pišu da je automobil nakon što je upao unutar kompleksa tvornice oko 10 sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu neko vrijeme kružio dvorištem pokušavajući pogoditi spremnike s plinom.