na popravku u brodogradilištu

Talijanski kruzer u Japanu zabilježio 33 slučaja zaraze

22.04.2020 u 09:28

Bionic
Reading

Vlasti prefekture Nagasaki na zapadu Japana potvrdile su u srijedu 33 slučaja zaraze novim koronavirusom na talijanskom kruzeru koji se od veljače nalazi na popravku u tamošnjem brodogradilištu te su za rješavanje tog slučaja pozvale središnju vladu.

Na brodu Costa Atlantica sa 623 člana posade, testovi su pokazali da je od 56 testiranih njih 33 pozitivno na virus SARS-CoV-2.

Guverner Nagasakija Hodo Nakamura je rekao da prefektura, grad Nagasaki i središnja vlada moraju brzo napraviti svoju zadaću kako bi riješili tu situaciju.

"Na brodu je dosta zaraženih, a mi nemamo medicinski sustav koji bi točno utvrdio zdravstveno stanje i razdvojio one koji su pozitivni na testu od onih koji su negativni", rekao je Nakamura.

"Također nam treba sustav za prijevoz pacijenata. Prefektura ne može sama obaviti posao dekontaminacije i stoga tražim pomoć vlade", dodao je.

Kruzer je usidren u brodogradilištu Mitsubishi Shipbuilding, a prvo je trebao ići na popravak u Kinu no zbog pandemije je završio u na popravku u Japanu.

Japanske zdravstvene vlasti testiraju ostatak posade. Oni sa slabim simptomima ili asimptomatski pacijenti će ostati na brodu, a oboljeli od covida-19 čije je je stanje ozbiljno će biti prebačeni u bolnice. Svi koji se pokažu negativni će biti poslani u svoje matične zemlje.

  • +15
Koronavirus u Japanu Izvor: EPA / Autor: FRANCK ROBICHON