'I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI'

Svijeće za Vukovar u Splitu, Dubrovniku...

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 18.11.2009 23:04
  • Objavljeno 18.11.2009 u 23:04
SVIJEĆE SPLIT VUKOVAR

SVIJEĆE SPLIT VUKOVAR

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Duje Klarić

U Vukovarskoj ulici u Splitu, najdužoj u tom gradu, večeras je nekoliko tisuća građana u spomen-akciji 'I u mom gradu Vukovar svijetli' palilo svijeće u znak sjećanja na vukovarske žrtve.

Akciju 'I u mom gradu Vukovar svijetli' desetu godinu zaredom 18. studenoga organiziraju Matica hrvatska iz Splita i udruga 'Homo Homini Homo.

Za vrijeme te akcije u Vukovarskoj ulici u Splitu, gdje je promet bio zaustavljen, na više mjesta Splićani su se spontano okupljali i glasno molili za vukovarske mučenike. Istodobno se u crkvi sv. Petra za njih molila krunica, a nakon toga služena je misa zadušnica za sve poginule branitelje, osobito branitelje i građane Vukovara, koji su, kako je rečeno, podnijeli mučeništvo za hrvatsku slobodu.

U Splitu je večeras Udruga osoba s invaliditetom ispred svojeg sjedišta u sklopu akcije 'Moje svjetlo za Vukovar' organizirala paljenje 1700 svijeća u spomen na toliko poginulih vukovarskih branitelja. Predsjednica splitske Udruge osoba s invaliditetom Senka Mrkonjić izvijestila je da su večeras akciju s istim nazivom organizirale udruge osoba s invaliditetom u nekoliko dalmatinskoh gradova - Trogiru, Omišu, Makarskoj, Trilju, Sinju, Vrgorcu, Imotskom i Metkoviću

Po njezinim riječima, novac prikupljen od prodaje svijeća u akciji 'Moje svijetlo za Vukovar' bit će namijenjen kao pomoć Vukovaru za sufinanciranje pet asistenata u nastavi za petero djece s teškoćama u razvoju koja su ove godine upisana u prvi razred osnovne škole.

Admir Buljubašić/CROPIX

Admir Buljubašić/CROPIX

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Admir Buljubašić

Svijeće na Stradunu...
Admir Buljubašić/CROPIX

Admir Buljubašić/CROPIX

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Braco Ćosić/EPEHA

...i u Imotskom


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi