NESPRETNA PROMOCIJA

Svi Dinamovi uzrasti dobili taktičku direktivu

01.06.2012 u 14:55

Bionic
Reading

Tijekom službenog predstavljanja juniorskog turnira Mladen Ramljak šef Dinamovog omladinskog pogona ponudio je važnu informaciju koja određuje dugoročnu strategiju kluba

Jozak je odlučio baš danas objaviti odluku o budućem razvoju Dinamovih talenata.

Na Ramljaku ćete posljednji put vidjeti Dinamov omladinsku momčad s tri napadača. Od ljeta će svi uzrasti morati igrati sa dva napadača,' kaže Jozak koji je vjerojatno u potpunom šoku ostavio prisutnog trenera Dinama Igora Cvitanovića koji je samo pet minuta ranije rekao:

'Čim sam došao uveo sam sustav 4-3-3 i već danas osjećam pozitivan pomak. Tu su i dobri rezultati i moram biti zadovoljan,' kaže trener koji je nakon osvajanja kupa svoju transformaciju u 'Barcin sustav' vrlo emotivno objasnio.

'Ta formacija odgovara Dinamovom renomeu. Mi uvijek, bez obzira na protivnika, moramo težiti lijepoj igri i dominaciji, i na tome ću inzistirati u budućem razdoblju,' najavio je Cvita malu revoluciju u Maksimiru.

Ali Romeo Jozak, čija će riječ u ovoj konstelaciji biti presudna, odbacuje takvu strategiju i pojašnjava.

'Kada igramo samo s jednom špicom ili s centralnom i dvije krilne, pati razvoj bočnih igrača. Najmlađi bekovi uopće ne mogu trčati koliko u takvim formacijama moraju, a u kasnijoj fazi smo primijetili da nemaju naviku traženja dubine bez lopte i to im kasnije jako nedostaje. Svi naši uzrasti morat će od ljeta igrati s dva napadača, a 4-3-3 će se trenirati u Radniku iz Sesveta gdje naši najbolji juniori iskušavaju seniorski nogomet.'

Tako je završila priča o Cvitanovićevoj ideji. Jozak je obznanio odluku i odgovoran je za njenu provedbu, ali način objave bio je očajan. Očito da Cvitanović, njegov ključni trener u školi, o tome nije znao ništa. Ima otvorene ruke za Ramljak, a kasnije će morati promijeniti zamišljenu koncepciju.