stroge mjere

Sve o propusnicma: Doznajte tko će ih i kako dobiti

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 23.03.2020 23:15
  • Objavljeno 23.03.2020 u 23:04
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

Propusnice za sve koji su isključeni iz zabrane napuštanja mjesta prebivališta - sudionike u opskrbi, zaposlene u bitnim službama, novinare, građane koji putuju na posao i žurne službe, izdavat će se na rok od sedam dana u gradskim uredima za mjesnu samoupravu radnim danom u u razdoblju od 9 do 15 sati.

Za izdavanje potvrde neophodni su osobni podaci, OIB, uz navođenje razloga odlaska iz mjesta prebivališta, te potpisana izjava kojom se potvrđuje istinitost podataka, priopćila je u ponedjeljak navečer Služba za informiranje Grada Zagreba.

Podsjeća se da se, sukladno odluci Stožera civilne zaštite Grada Zagreba o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, od 23. ožujka 2020. zabranjuje napuštanje mjesta prebivališta, odnosno stalnoga boravka.

Iz zabrane su isključeni sudionici u opskrbi, zaposleni u bitnim službama, novinari, građani koji putuju na posao i žurne službe. Građani koji trebaju medicinsku skrb propusnicu pak mogu dobiti od izabranoga liječnika obiteljske medicine, a za one koji iz vitalnih obiteljskih razloga - briga o djeci i starijima izvan mjesta prebivališta putuju u drugo mjesto - propusnice će se izdavati u gradskim uredu za mjesnu samoupravu.

  • +1

Osijek: Na obilaznici postavljen jumbo plakat o koronavirusu

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Za izdavanje potvrde neophodni su osobni podaci, OIB, uz navođenje razloga odlaska iz mjesta prebivališta, te potpisana izjava kojom se potvrđuje istinitost podataka. Potvrde će se izdavati radnim danom od 9 do 15 sati na rok od sedam dana.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!