IZ DANA U DAN

Sutra štrajkaju škole u tri županije, provjerite trebate li slati djecu na nastavu

14.10.2019 u 12:15

Bionic
Reading

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikat hrvatskih učitelja na konferenciji za novinare će izvijestiti o štrajku u osnovnim i srednjim školama i najaviti u kojim će se županijama iduće štrajkati.

Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske kazao je da je u srednjim školama danas u štrajku ukupno oko 75 posto zaposlenih.

Sutra će štrajkati Osječko-baranjska županija, Istarska županija i Šibensko-kninska županija, javlja N1.

  • +21
Štrajk učitelja i profesora u osnovnim i srednjim školama Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Podsjetimo, štrajk je počeo u četvrtak u svim školama u Hrvatskoj.

Nastavljen je u petak po cirkularnom obrascu. Podsjetimo, i tada su štrajkale osnovne i srednje škole u Splitsko-dalmatinskoj, Varaždinskoj, Dubrovačko-neretvanskoj i Međimurskoj županiji.

Danas su u štrajku škole u pet kontinentalnih županija. To su: Zagrebačka županija, Krapinsko-zagorska, Virovitičko-podravska, Bjelovarsko-bilogorska i Koprivničko-križevačka županija.

Željko Stipić, predsjednik Sindikata Preporod, priopćio je da je danas štrajk proveden u 63 osnovne i srednje škole u u kojima djeluju podružnice Sindikata Preporod u navedenim županijama.

Prema podacima pristiglim iz škola u zagrebačkoj županiji štrajkalo je 86,15 posto zaposlenika, 80 posto u Krapinsko-zagorskoj županiji, 82,98 posto u Koprivničko-križevačkoj županiji, 83,06 posto u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i 96,97 posto u Virovitičko-podravskoj županiji.

Od ukupno 1229 članova Preporoda, u 63 osnovne i srednje škole na području ovih 5 županija, u štrajku je sudjelovalo 1035 članova.