KOSOR NAJAVILA

Sutra odluka o HEP-u, možda i o Polančecu

21.09.2009 u 16:32

Bionic
Reading

U društvu Jadranke Kosor na danas održanoj dodjeli nagrada Zlatna dionica i Zlatni udio u Zagrebu nije bio i potpredsjednik Vlade Damir Polančec, kojemu se nakon posljednje u nizu afera, one Podravka-SMS, opasno ljulja ministarska fotelja

Ima li još uvijek povjerenje u Polančeca, predsjednica Vlade nije komentirala, ali je dodala da ona i ministar gospodarstva rade svoj svakodnevni posao i da će tako biti sve dok istražni organi ne pošalju svoja izvješća.

Premijerka Kosor potvrdila je i da su upravo u tijeku konzultacije oko HEP-a, ističući da će sigurno biti, najkasnije sutra, nekih odluka koje su u kontekstu najnovijih događanja.

'Ministar Polančec je na pregovorima s predstavnicima radnika Salonita koji štrajkaju glađu. Činilo mi se da je to najvažnije od njegovih poslova danas', odgovorila je predsjednica Vlade na novinarski upit gdje joj je zamjenik, poručujući da u ovom trenutku čeka da nadležne institucije odrade svoj posao. 'Dok ne dobijem podatke o čemu se tu zapravo radi, ne mogu donijeti ni jednu odluku', poručila je Kosor.

Istražni organi već su desetak dana u Podravci u kojoj izuzimaju dokumente tragom afere sa splitskim SMS-om, teškom najmanje 65 milijuna kuna. Zdravko Šestak, predsjednik uprave Podravke, izjavio je da bi bio najsretniji na svijetu da može jasno i nedvosmisleno reći što se točno događalo na relaciji Podravka-SMS, ali u cilju istrage ne smije ništa komentirati.

No ipak je ustvrdio da je sve što je učinjeno, učinjeno iznimno pozitivno, na zaštitu radnih mjesta u Koprivnici i koprivničkom kraju. Da nije tako, bilo bi porazno. A porazno nije, smatra prvi čovjek Podravke, a piše Večernji.hr.