NIJE MU JASAN

Šustar oteže sa zakonom koji čisti nogometnu močvaru?

Predrag Šustar

Predrag Šustar

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Višnjić

Do petka ujutro (29. travnja), Sabor nije zaprimio zahtjev Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za vjerodostojno tumačenje Zakona o sportu. Odgovor je to saborske službe za medije na upit Slobodne Dalmacije o zahtjevu za koji je Predrag Šustar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, već u nekoliko navrata ustvrdio kako je već upućen nadležnim saborskim odborima

Prvi put je to ustvrdio upravo u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju još 16. ožujka, kazavši kako moraju zatražiti pojašnjenje u vezi sa Zakonom o sportu jer je u jednom dijelu nedorečen:

'Svi su, počevši od HNS-a, jasno iskazali da se žele držati zakona, međutim, inspekcija ne može izdavati rješenja jer je zakon u jednom dijelu nejasan. Stoga smo zatražili vjerodostojno tumačenje i čekamo odluku kako provoditi odredbu vezano uz preustroj' kazao je Šustar u razgovoru za Slobodnu očito obmanuvši jer nikakav zahtjev za vjerodostojnim tumačenjem Zakona nije niti poslao u Sabor.

Čelni ljudi Hrvatskoga nogometnog saveza, podsjetimo, jasno su ustvrdili kako ne žele provoditi Zakon jer, po njihovu tumačenju, na njih se ne odnosi.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!