dvije stranačke iskaznice

Sud poništio izbor ravnateljice NP Krka Nelle Slavice

18.07.2019 u 16:47

Bionic
Reading

Upravni sud u Splitu donio je odluku da se poništava izbor Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka, koja je postala poznata kad se doznalo da ima ne jednu već dvije stranačke iskaznice

Upravni sud usvojio je tužbu Ljiljane Zmijanović i tako stopirao izbor Nelle Slavice na mjesto ravnateljice Nacionalnog parka Krka, doznaje Dnevnik Nove TV. Slavica mora i snositi troškove upravnog spora u iznosu od 10 tisuća kuna.

Sud je poništio rješenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike od 7. veljače 2019. o imenovanju ravnateljice Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ i predmet vraća na ponovno odlučivanje.

Protiv rješenja tužiteljica Ljiljana Zmijanović podnijela je tužbu jer je tvrdila da se grubo krše njezina prava koja proizlaze iz statusa nezaposlenog hrvatskog branitelja te navela da se krši i Zakon o zaštiti prirode. Smatra da je osim prednosti kao hrvatski branitelj, kao doktorica znanosti više kvalificirana za taj posao od Slavice.

Na poništenje rješenja o imenovanju, Slavica se ne može žaliti, ali ima rok od 15 dana za žalbu za naknadu troškova Visokom upravnom sudu.

Nella Slavica u trenutku izbora za ravnateljicu bila je članica dviju političkih stranaka - i HDZ-a i HNS-a. U HNS se učlanila u vrijeme Kukuriku vlade, a HDZ-ovu iskaznicu ima od 2007.

  • +11
Turisti uživaju u NP Krka Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL