razmatraju žalbe

Sud danas odlučuje ostaje li Ivica Todorić u zatvoru ili će se braniti sa slobode

14.11.2018 u 09:34

Bionic
Reading

U srijedu će izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odlučivati o žalbama obrane i tužitelja na određivanje istražnog zatvora za Ivicu Todorića. On bi, također, u srijedu trebao dati iskaz tužiteljima, što se očekuje u poslijepodnevnim satima

Njegovi odvjetnici su se žalili na odluku o istražnom zatvoru te su najavili kako se Todorić neće braniti šutnjom

'Najprije ćemo pokušati osporiti osnovanost odluke o istražnom zatvoru. Ukoliko izvanraspravno vijeće Županijskog suda potvrditi osnovanost odluke o istražnom zatvoru, tek onda ćemo u drugoj žalbi tražiti da se istražni zatvor zamijeni s boravkom na slobodi uz jamčevinu', rekla je odvjetnica Jadranka Sloković.

Prošli tjedan, nakon što je Ivica Todorić izručen Hrvatskoj, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Zoran Luburić odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Luburić je tada također ukinuo odluku o istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, koji je bio ranije određen.

Todorić je sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12 Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.