SLUČAJ AGROKOR

Sud će u srijedu odlučiti može li se Todorić makar privremeno izvući iz zatvora

13.11.2018 u 08:54

Bionic
Reading

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda će u srijedu odlučivati o žalbama podnesenim na prošlotjedno rješenje suca istrage o određivanju istražnog zatvora bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću

Prošli tjedan, nakon što je Ivica Todorić izručen Hrvatskoj, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Zoran Luburić odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Luburić je tada također ukinuo odluku o istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, koji je bio ranije određen.

Odvjetnica pritvorenog Ivice Todorića, Jadranka Sloković, u ponedjeljak je, najavljujući predaju žalbe na odluku o istražnom zatvoru, kazala da će najprije pokušati osporiti osnovanost te odluke, a tek potom eventualno zatražiti da se zatvor zamijeni jamčevinom.

'Najprije ćemo pokušati osporiti osnovanost odluke o istražnom zatvoru. Ukoliko izvanraspravno vijeće Županijskog suda potvrdi osnovanost odluke o istražnom zatvoru, tek onda ćemo u drugoj žalbi tražiti da se istražni zatvor zamijeni boravkom na slobodi uz jamčevinu', kazala je Sloković, prenosi Hina.

Todorić je sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12 Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

  • +12
Ivica Todorić Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL