ministrica kulture

Sućut ministrice Nine Obuljen Koržinek u povodu smrti novinarke Suzane Barilar

17.03.2019 u 19:17

Bionic
Reading

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti obitelji istaknute novinarke i kolumnistice Jutarnjeg lista Suzane Barilar (46), koja je umrla u nedjelju u Zagrebu, nakon duge i teške bolesti.

"S tugom sam primila vijest o preranom odlasku gospođe Suzane Barilar. Svojim dugogodišnjim predanim i profesionalnim radom u Jutarnjem listu obogatila je hrvatsko novinarstvo. Odlaskom gospođe Barilar, Hrvatska je izgubila istaknutu i vrsnu novinarku i kolumnisticu koja je ostavila trajan i neizbrisiv trag u hrvatskome političkom novinarstvu. U ovim teškim trenucima za vašu obitelj, molim vas da u ime Ministarstva kulture i svoje osobno, primite izraze sućuti i poštovanja", stoji u sućuti ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

Suzana Barilar rođena je 1972., a diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Bila je jedna od prvih zaposlenica Jutarnjeg lista, u koji je došla 1. siječnja 1998. godine, nekoliko mjeseci prije izlaska prvoga broja. Bila je poznata po britkosti rečenica i razmišljanju, a istovremeno je bila i uvijek spremna pomoći kolegama novinarima, objavila je redakcija Jutarnjeg lista.