OŠTEĆENA ROBA

Studenac zapošljava sezonce na izlijevanju vode

31.01.2012 u 15:34

Bionic
Reading

Nakon požara koji je u siječnju poharao tvornicu Studenac u Lipiku nanijevši milijunsku štetu, svi su pogoni ponovno u funkciji. Kako doznajemo, u krugu tvornice Studenac već je počelo i izlijevanje svih pakiranja izvorske i mineralne vode koja su, nakon požara, izdvojena kao oštećena. Na izlijevanju neupotrebljivih napitaka za sada rade sami radnici Studenca, no s obzirom na količinu, tvornica na tim poslovima uskoro planira angažirati i sezonce

Požar koji se dogodio u Studencu utjecao je i na proizvodnju i na gotovu robu u prostoru skladišta - svakako je dio robe koji se u trenutku požara nalazio u skladištu neupotrebljiv i kao takav morat će se uništiti.

Uništavanje podrazumijeva izlijevanja sadržaja proizvoda prema uputama koje je Tvornica dobila od Hrvatskih voda te ekološko zbrinjavanja sve preostale ambalaže putem tvrtki koje su za to ovlaštene', objasnila je za tportal Dijana Jendrašinkin, direktorica odnosa s javnošću u Podravci

Dodaje da je proces izlijevanja već započeo te ga u Studencu za sada odrađuju s vlastitim kapacitetima. Međutim, kako je većina zaposlenih preusmjerena na osposobljavanje proizvodnje i odrađivanje pojačanih isporuka prema kupcima, u tvornici će za tu svrhu uzeti i određeni broj sezonaca koji će, zajedno sa zaposlenicima, sudjelovati u izlijevanju neupotrebljive vode. O kojem broju sezonaca je riječ, za sada još nije definirano budući da će to ovisiti o raspoloživosti vlastitih ljudi te o dinamici kojom će se odrađivati izlijevanje i zbrinjavanje.

U Studencu još uvijek traje i proces sanacije te otkrivanja naknadnih posljedica požara, a u tijeku su i procjene nezavisnih stručnjaka vezane uz samu građevinu. Tek nakon što se odradi cjelokupni proces, bit će poznati i razmjeri ukupne štete. No i unatoč posljedicama požara, proizvodnja u Lipiku ide svojim tijekom te su, u manjem ili većem opsegu, osposobljene sve linije, a planira se i proširenje proizvodnje.

'Tijekom veljače na tvornici je planirano proširenje linije za proizvodnju stakla koja će od ožujka proizvoditi i sirupe Lero. Tako da o otpuštanjima svakako nema ni govora. U fokus je sada stavljeno puštanje svih proizvodnih linija u pogon u punom opsegu te sanacija opožarenih dijelova kako bismo spremno dočekali ljetne mjesece te nesmetano odradili novu sezonu koja je pred nama', kaže Dijana Jendrašinkin.