šef hns-a

Štromar: Mandate ćemo dobiti tamo gdje smo najjači, na sjeveru, očekujemo i u Slavoniji

  • I. Ba.
  • Zadnja izmjena 26.06.2020 21:39
  • Objavljeno 26.06.2020 u 21:39
Bionic
Reading

'Mandate ćemo dobiti tamo gdje smo najjači, na sjeveru, u Slavoniji očekujemo mandat, a može se dogoditi mandat i u još nekim dijelovima Hrvatske', kaže predsjednik HNS-a Predrag Štromar

'Imamo još tjedan dana ljudima objasniti što smo sve radili i tražiti od njih što ćemo sve raditi u iduće četiri godine. Naš program još nije gotov', rekao je Predrag Štromar, predsjednik HNS-a gostujući u Dnevniku Nove TV.

Upitan koliko se HNS-u koalicija s HDZ-om 'obila o glavu', Štromar kaže kako je bilo teško u nju ući.

'Da je došla korona, i da su bile onakve vlade kao Oreškovićeva ili ona s Mostom… Mi smo odradili jednu stabilnost vlade', kaže Štromar i dodaje da bi ponovio koaliciju s HDZ-om jer je u ono vrijeme mislio o državi, a ne o stranci.

Boji li se izbornog rezultata, jer je podrška birača HNS-u nikad manja, odgovara kako su to ankete.

'Tako je bilo i 2016. pa smo dobili više od 100.000 preferencijalnih glasova i 11 mandata', napominje i dodaje kako očekuje da će u Saboru imati klub, odnosno osvojiti tri mandata.

Kaže kako s građanima komuniciraju iako nemaju skupove zbog koronavirusa. Kampanja je digitalna i telefonska, dodao je, dijele letke.

Zaključuje kako će, s kime god koalirali, ta stranka biti 'pod budnim okom HNS-a'.

'Mora se prihvatiti ovaj naš program, svakako je bitna i ideologija, ne smije biti krajnje, ekstremne ideologije, ni lijeve niti desne, građanima treba smjer samo prema naprijed', poručuje Štromar.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal