šef hns-a

Štromar: Mandate ćemo dobiti tamo gdje smo najjači, na sjeveru, očekujemo i u Slavoniji

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 26.06.2020 21:39
  • Objavljeno 26.06.2020 u 21:39

Predrag Štromar

Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

'Mandate ćemo dobiti tamo gdje smo najjači, na sjeveru, u Slavoniji očekujemo mandat, a može se dogoditi mandat i u još nekim dijelovima Hrvatske', kaže predsjednik HNS-a Predrag Štromar

'Imamo još tjedan dana ljudima objasniti što smo sve radili i tražiti od njih što ćemo sve raditi u iduće četiri godine. Naš program još nije gotov', rekao je Predrag Štromar, predsjednik HNS-a gostujući u Dnevniku Nove TV.

Upitan koliko se HNS-u koalicija s HDZ-om 'obila o glavu', Štromar kaže kako je bilo teško u nju ući.

'Da je došla korona, i da su bile onakve vlade kao Oreškovićeva ili ona s Mostom… Mi smo odradili jednu stabilnost vlade', kaže Štromar i dodaje da bi ponovio koaliciju s HDZ-om jer je u ono vrijeme mislio o državi, a ne o stranci.

Boji li se izbornog rezultata, jer je podrška birača HNS-u nikad manja, odgovara kako su to ankete.

'Tako je bilo i 2016. pa smo dobili više od 100.000 preferencijalnih glasova i 11 mandata', napominje i dodaje kako očekuje da će u Saboru imati klub, odnosno osvojiti tri mandata.

Kaže kako s građanima komuniciraju iako nemaju skupove zbog koronavirusa. Kampanja je digitalna i telefonska, dodao je, dijele letke.

Zaključuje kako će, s kime god koalirali, ta stranka biti 'pod budnim okom HNS-a'.

'Mora se prihvatiti ovaj naš program, svakako je bitna i ideologija, ne smije biti krajnje, ekstremne ideologije, ni lijeve niti desne, građanima treba smjer samo prema naprijed', poručuje Štromar.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!