vjeruje premijeru

Štromar: Hrvatska zbog incidenata treba poslati prosvjednu notu Sloveniji

01.07.2017 u 19:54

Bionic
Reading

Nakon što su slovenski policijski brodovi danas tri puta ušli na hrvatski teritorij, o svemu se oglasio i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar

Gostujući na RTL-u Štromar je kazao kako je uvjeren da neće biti ozbiljnijih incidenata, no smatra da bi Hrvatska zbog današnjih trebala reagirati.

'Sigurno da joj treba poslati prosvjednu notu, jedva čekam sastanak našeg i slovenskog premijera. Siguran sam da ćemo brzo izgladiti te odnose', rekao je Štromar.

Odgovarao je i na pitanje o micanju HOS-ove ploče u Jasenovcu, na čemu inzistira HNS. Da li odugovlačenje s micanjem ploče daje vjetar u leđa događajima poput pokušaja postavljanja ploče Juri Francetiću? 'Mislim da nije, ali ovo što smo danas vidjeli u Otočcu moramo osuditi, i mislimo da takvim događajima ne smije biti mjesta u hrvatskoj javnosti. Nadamo se da će i u Jasenovcu brzo skinuti jedan dio ploče', kazao je Štromar, dodavši da će HOS-ova ploča biti uskoro uklonjena.

Komentirao je i kurikularnu reformu. 'Trenutno se rade analize jer ne možete odmah sve znati. Prije smo imali samo informacije iz medija, sada radimo analizu i brzo će ministrica predložiti premijeru daljnje akcije kako bi reforma išla što prije, što kvalitetnije. Ne možemo više čekati da naša djeca uče na isti način kao i zadnjih 30, 40 godina. Kaskamo za drugim državama, koje imaju osposobljenije ljude za tržište rada. Naša djeca će tek za 10, 15 godina biti spremna za to tržište rada ako sve odradimo kako smo planirali', poručio je Štromar.