MOTIVACIJSKO PISMO

Ovako je Štromar HNS-ovcima objasnio 'cijenu' koalicije s HDZ-om

 • Autor: M. Špoljar
 • Zadnja izmjena 30.06.2017 11:38
 • Objavljeno 30.06.2017 u 11:21
Predrag Štromar

Predrag Štromar

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalović

Potpredsjednik Vlade i privremeni šef HNS-a Predrag Štromar u petak ujutro poslao je pismo svim članovima stranke u kojem im objašnjava razloge ulaska u HDZ-ovu vladu, obećava da će HNS i dalje 'beskompromisno zagovarati svoje svjetonazore' i provesti reformu obrazovanja. Iznio je i točan broj članova koji su napustili stranku nakon odluke o ulasku u Plenkovićevu vladu

'Drage HNS-ovke i HNS-ovci, nalazimo se u dinamičnom i zahtjevnom razdoblju za Republiku Hrvatsku, ali i za HNS. Potpuno spremni na političku cijenu koju možemo platiti, svjesno smo preuzeli odgovornost za sudjelovanje u Vladi RH i konačno pokrenuli izlazak iz ideoloških rovova i stavljanje sadržaja u prvi plan.

Ovim potezom pridonijeli smo političkoj stabilnosti, uštedjeli državi puno novca, omogućili pristup fondovima Europske unije i pomogli da nakon dvije godine nerada država konačno profunkcionira. Pred nama je sada razdoblje jačanja stranke', poručio je v. d. predsjednik HNS-a Predrag Štromar u pismu koje je članovima stranke poslao u petak ujutro.

'U povijesti HNS-a mnogi su važni i utjecajni političari odlazili iz stranke i birali svoj politički put, ali stranka je svejedno nastavila svoj razvoj i ostala stabilna i parlamentarna svih 27 godina svoga postojanja. Budućnost HNS-a odredit će isključivo rezultati našeg rada, kako do sada, tako i u buduće.

Na nacionalnoj razini trenutno pripremamo konkretne mjere za depolitizaciju i reformu obrazovanja, kao i mjere za konačno sređivanje stanja u katastru i zemljišnim knjigama, jer su to teme koje zanimaju većinu hrvatskih građana i utječu na kvalitetu njihovih života, bez obzira na stavove i svjetonazore. Kako smo i najavili, HNS će svoje vrijednosti i projekte unijeti u Vladu RH, a svoje svjetonazore i vrijednosti i dalje ćemo beskompromisno zagovarati i zastupati.

HNS trenutno ima više od 40 tisuća članica i članova stranke, a broj upisa i ispisa evidentira se u Registru članova Središnjeg ureda HNS-a u Zagrebu na dnevnoj bazi. Od posljednje sjednice Središnjeg odbora HNS-a održane 7. lipnja 2017. godine do danas, iz stranke se ispisala 451 osoba, a upisalo se njih 90 te ne očekujemo veći odljev članstva u budućem razdoblju. Naprotiv, očekujemo da će nam se priključiti građani koji su siti podjela, umorni od izlazaka na birališta i ponovne agonije koju su Hrvatskoj više puta nepotrebno priuštili Božo Petrov i ekipa.

 • +4
 • +1

Drama u HNS-u u slici

Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Iako smo već zakoračili u ljeto i zaslužene godišnje odmore, puno je posla pred nama. Podsjećam vas da nas na jesen čekaju unutarstranački izbori, a kako bismo ih uspješno proveli potrebno je stvoriti preduvjete. Pozivam vas da tijekom ljeta pripremite podružnice za održavanje skupština.

Cilj HNS-a, cilj svih nas je učiniti Hrvatsku boljom, otvorenijom i tolerantnijom zemljom u kojoj su najveća vrijednost ljudi, a ne sjene prošlosti. Vjerujemo u vlastitu sposobnost i vjerujemo u vas. Ovim putem želim vam još jednom zahvaliti na vašem trudu i radu, na podršci i konstruktivnim kritikama, na svakoj emociji uloženoj u bolju Hrvatsku kojoj stremimo.

Danas je, više nego ikad prije, vrijeme za nove iskorake, teške i hrabre odluke koje nose rizik, ali i nadu da smo u stanju pomoći svojoj zemlji', stoji u pismu kojeg potpisuje privremeni šef HNS-a Predrag Štromar.

PRVI KVADRAT IZDVAJA

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 8

Prikaži sve
 • proskitohrvatmali

  30.06.2017 12:33

  Ondak je ovaj, domobran...ili nedaj bože U.strašna

 • izizek

  30.06.2017 15:25

  Štromar može samo sanjati da će više ikad dobiti izbore. Prodana duša i licemjer.

 • silavz

  30.06.2017 18:40

  ništa,baš ništa ne može opravdati ovaj Štromarov potez,a obraćanje članstvu je samo dokaz da je jako zaribal ..no i to će proći,a umrljan obraz ostaje...

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi