TRAŽENJE RJEŠENJA

Stojak: O poreznoj reformi se još uvijek razgovara

27.07.2018 u 14:38

Bionic
Reading

Predsjednik Središnjeg odbora i član predsjedništva Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati (HNS) Tomislav Stojak u petak je izjavio da o najavljenim poreznim promjenama HNS još uvijek razgovara s koalicijskim partnerima

„U ovom trenutku još uvijek o svim poreznim promjenama, uključujući i promjene doprinosa, razgovaramo s koalicijskim partnerima, a sve sa ciljem pronalaska najboljeg mogućeg rješenja za građane.

HNS se oduvijek zalaže za smanjenje opterećenja rada i smatra to jednim od ključnih prioriteta koji bi rezultirali s više novca u džepu građana. Zato smo i u ovom valu razgovora s koalicijskim partnerima inzistirali da se promijeni oporezivanje kod stope od 36 posto, a sve sa ciljem zadržavanja visokoobrazovanog kadra u zemlji“, rekao je Stojak.

Naglasio je da je HNS stava da je bolje umjesto smanjenja opće stope PDV-a za jedan posto, vertikalno smanjivati PDV u pojedinim sektorima, kao što je to najavljeni niži PDV na voće, povrće, svježe meso i ribu.

„To će rezultirati nižim cijenama hrane i puno će značiti baš svakom građaninu“, rekao je Stojak u video izjavi koju je HNS u petak proslijedio medijima.

Neki dnevni listovi i internetski portali u petak su objavili da je vladajući HDZ, koalicijski partner HNS-a, odustao od najavljenog smanjenja PDV-a na 24 posto, ali će se ubuduće manje oporezivati neki poljoprivredni proizvodi.

  • +4
Novac kune Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Navodno bi se trebala ukinuti i oba doprinosa na plaće, stopa poreza na dohodak od 36 posto primjenjivat će se na plaće veće od 25.000 ili 35.000 kuna, a doprinos za zdravstveno osiguranje povećat će se za 1,5 posto.