'DOBROTA IMA SMISLA'

Što vam predsjednik Josipović želi za Božić?

23.12.2013 u 12:36

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je čestitku svim građankama i građanima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru, a božićnu čestitku uputio je i msgr. Želimiru Puljiću, predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije i nadbiskupu zadarskom te kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom...

'Svim građankama i građanima Republike Hrvatske koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru - katolicima, protestantima i ostalim kršćanima - od srca želim sretan Božić. Božić je blagdan koji svojom duhovnom i etičkom porukom podsjeća ljude da dobrota, radost i nada imaju smisla. Svake godine nam pruža novu mogućnost da se potrudimo i postanemo bolji ljudi. Vjerujem da će i ove godine duboko ljudska poruka Božića biti poticaj svim građankama i građanima da upornošću i predanim radom ustraju na građenju bolje budućnosti temeljene na miru, pravednosti, odgovornom društvenom ponašanju, solidarnosti i toleranciji', stoji u čestitci predsjednika Josipovića.

Josipović je uputio božićnu čestitku i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije i nadbiskupu zadarskom msgr. Želimiru Puljiću te kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom.

'Božić je blagdan nade i svake godine obnavlja mogućnost novog početka, mogućnost novog zalaganja za bolju i spokojniju budućnost. Univerzalnost duhovne i etičke poruke Božića čini je prihvatljivom svim ljudima na svijetu, pa tako i svim građankama i građanima Hrvatske, bez obzira na njihovo vjersko i svjetonazorsko opredjeljenje. Želja mi je da i ove godine poruka Božića dodatno potakne nastojanja na izgradnji sigurnijeg, pravednijeg i solidarnijeg društva, te kvalitetnijeg života i dobre perspektive za sve građane naše domovine', stoji u čestitci predsjednika Josipovića.