PAKLENo vruće

Stižu nam ekstremne vrućine, sredinom tjedna i 40 Celzijevih stupnjeva

31.07.2017 u 07:10

Bionic
Reading

Hrvatsku ovoga tjedna očekuju paklene vrućine, s temperaturama koje će se sredinom tjedna približiti 40 Celzijevih stupnjeva. Ova temperatura u Kninu se očekuje već u srijedu

Početak tjedna donosi nam velike vrućine, uz temperature do 36 Celzijevih stupnjeva.

'Pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće. Poslijepodne je uglavnom u gorju moguć lokalni razvoj oblaka te može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Vjetar većinom slab, no poslijepodne mjestimice umjeren istočni u Slavoniji, a sjeverozapadni i zapadni na Jadranu. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 31 do 36 Celzijevih stupnjeva', stoji u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak. 

U Zagrebu se očekuje sunčano i vruće vrijeme uz većinom slab vjetar. Najviša dnevna temperatura između 33 i 35 Celzijevih stupnjeva. U ostatku tjedna u glavnom gradu Hrvatske temperature rastu i do 39 Celzijevih stupnjeva, koliko se prognozira za četvrtak.

Što se Jadrana tiče, DHMZ donosi upozorenje: danas u početku na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana postoji vrlo mala mogućnost za pljusak i grmljavinu.

U Splitu najviša dnevna temepratura u ponedjeljak 32 Celzijeva stupnja dok će u ostatku tjedna rasti i do 35 Celzijevaca.

  • +3
Vruću subotu su mnogi iskoristili za kupanje na popularnim Bačvicama Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

U Rijeci se prognozira temperaturni maksimum od 30 Celzijevih stupnjeva, dok će u subotu, prema prognozi DHMZ-a biti čak šest stupnjeva više.

Slavonski Brod tjedan otvara na 33 stupnja, a temperatura se krajem tjedna penje i do 39 Celzijevih stupnjeva.

U Kninu će maksimalna temperatura zraka u ponedjeljak doseći 35 stupnjeva, no već u srijedu penje se na 40 Celzijevih stupnjeva, koliko će iznositi i za vikend.

U cijeloj Hrvatskoj u utorak će pak biti sunčano, vruće, ponajprije u unutrašnjosti i vrlo vruće. Vjetar većinom slab. Na Jadranu poslijepodne umjeren sjeverozapadnjak, prema kraju dana na sjevernom dijelu burin. Najniža jutarnja temperatura zraka od 18 do 22, a na Jadranu od 22 do 26. Najviša dnevna uglavnom od 32 do 37 °C.

  • +7
Zastoji i kolone na graničnom prijelazu prema Ivanici Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL