VAKULA NAJAVLJUJE

Stiže nam prvi toplinski val!

06.06.2014 u 14:10

Bionic
Reading

'...ou-ou-o, ljeto nam se vratilo' i to ne samo u grad, nego diljem Lijepe Naše. Ta i slične ljetne pjesme zasluženo će se kojegdje moći čuti sljedećih dana

Ništa neuobičajeno za lipanj, ali ipak, piše u svojem Meteo kutku glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Vrući dani, tople noći

Sutra i u nedjelju, te posebice u sljedećem tjednu u mnogim mjestima Hrvatske bit će vruće, a bit će i toplih noći, onih kada se temperatura zraka ne spušta ispod 20°C, i to ne samo na velikom dijelu Jadrana, nego vrlo vjerojatno i ponegdje u kontinentalnom području, ponajprije u srijedu i četvrtak.

Stabilne vremenske prilike potrajat će do srijede, a iznadprosječno toplo gotovo će sigurno biti i u ostatku sljedećega tjedna, koji bi mjestimice mogli 'začiniti' lokalni pljuskovi i grmljavine.

Najtopliji tjedan ovoga lipnja?!

Unatoč njima, sljedeći će tjedan u većem dijelu Hrvatske najvjerojatnije biti najtopliji tjedan ovogodišnjeg lipnja, barem prema najnovijim izračunima većine modela atmosfere. Pritom je ponegdje moguć, čak i vrlo vjerojatan, i prvi ovogodišnji toplinski val!

Bit će i sparine

Osim vrućine, sljedećih će dana nekima gotovo sigurno biti i sparno pa će teže podnositi kombinaciju iznadprosječno visoke temperature i relativne vlage u zraku, koje će jamačno biti, jer je zemlja u mnogim krajevima natopljena prošlotjednim i prošlomjesečnim kišama.

Saživjet ćemo se s našim nogometašima

A na sličnu vrućinu i sparinu, kakve ćemo imati u sljedećem tjednu, već se danima prilagođavaju naši nogometni reprezentativci. Osim vrućine, sparine i velikih napora, poželimo im ozarena lica i zbog ponosa na dobru igru, te posebice na dane golove i pobjede.