opasno vrijeme

Stigla promjena vremena: Moguć olujni vjetar, izdana upozorenja za cijelu zemlju

31.10.2023 u 06:11

Bionic
Reading

Stiže promjena vremena. Po cijeloj Hrvatskoj bit će promjenjivo i vjetrovito vrijeme s povremenom kišom.

Mjestimice će biti obilnijih i izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu i predjelima uz njega. Poslijepodne smanjenje naoblake. Umjeren jugozapadni i južni vjetar, ponegdje i jak, u drugom dijelu dana će slabiti i okrenuti na sjeverozapadni. Prolazno su mogući olujni udari. Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar u okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak te u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 11 do 16, na Jadranu između 17 i 21 °C. Najviša dnevna većinom od 19 do 24 °C.

DHMZ je za utorak za cijelu zemlju izdao upozorenja. Za kopno je za snazi žuto upozorenje zbog mogućeg jakog vjetra i grmljavinskih nevremena. Na obali je na snazi narančasto upozorenje zbog jakog i olujnog vjetra, obilne kiše i grmljavinskih nevremena.

Na blagdan Svih svetih većinom sunčano, u unutrašnjosti mjestimice magla. Od sredine dana porast naoblake na Jadranu i predjelima uz njega, a prema večeri i drugdje. Na sjevernom Jadranu ponegdje može pasti malo kiše. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, danju do umjeren južni i jugoistočni. Na moru će zapuhati umjeren južni vjetar i jugo. Najniža temperatura zraka od 4 do 9, na moru od 11 do 16 °C. Najviša dnevna u većini krajeva između 16 i 21 °C.

  • +19
Jako jugo i uzburkano more podiglo je visoki plimni val na rivi Izvor: Cropix / Autor: Dusko Marusic