UZ BLAGOSLOV PLENKOVIĆA

Stier: Ladislav Ilčić je moj posebni savjetnik

04.02.2017 u 16:52

Bionic
Reading

Ladislav Ilčić, bivši saborski zastupnik i šef konzervativne stranke Hrast, bit će posebni savjetnik potpredsjednika Vlade te ministra vanjskih i europskih poslova Davora Ive Stiera i primat će naknadu od 10.000 kuna, potvrdio je Stier

'Kao što znate, potpredsjednici Vlade mogu uz prethodnu suglasnost premijera imenovati posebne savjetnike koji dolaze i odlaze s potpredsjednikom Vlade, dakle ne osnivaju radni odnos. Potpredsjednik Vlade ima i široku lepezu drugih aktivnosti kao što je priprema za uži kabinet i, naravno, u tom segmentu su savjeti posebnog savjetnika Ilčića i zato je angažiran. On će primati naknadu od 10.000 kuna', potvrdio je Stier Media servisu.

'Na čelu sam koordinacije za vanjsku politiku, ali i pitanja ljudskih prava i pripreme za uži kabinet, i u tom segmentu je angažiran', odvratio je Stier upitan koje će biti točno određeno područje u kojemu će ga Ilčić savjetovati.

Podsjetimo, po isteku saborskog mandata Ilčić, čija je stranka bila koalirala s HDZ-om, opet svira violinu u Simfonijskom orkestru HRT-a, što je posao kojem se vratio nakon što je, kako tvrdi, samo mjesec dana koristio pravo na zastupničku plaću.

U javnosti je prepoznat kao jedan od osnivača udruge Grozd - Glas roditelja za djecu, čiji je i predsjednik te se zalaže za osnaživanje obitelji u društvu, kao i jedan od zagovaratelja ustavne definicije braka koju je pokrenula inicijativa U ime obitelji Željke Markić. Pažnju je privukao i aktivnim protivljenjem kurikularnoj reformi te istupima na temu izbjeglica koji su zgrozili javnost.